(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
GRILOVANÝ LOSOS NA DUBOVÉM PRKÉNKU
Potřebné ingredience
Losos, filet, sůl, pepř, citrón, bylinky,olivový olej a dubové prkénko - použili jsme ohoblovaný kousek prkna :-).
Postup přípravy
Nejdříve na několik hodin namočíme dubové prkénko do vody, aby nasáklo. Lososa omyjeme a očistíme od šupin, kůži nechávám, osolíme a opepříme, lehounce potřeme olivovým olejem, zakápneme citronem a vetřeme bylinky, já dávám trošku kopru a necháme chvíli marinovat.
Roztopíme gril na cca 180C. a lososa dáme na prkýnku na rošt. Přiklopíme gril a necháme asi 30minut podle velikosti ryby. Je luxusní, šťavnatý s báječnou příchutí lehce uzené ryby, u nás jednoznačně hit tohoto léta :-) K tomu nejčastěji brambory pečené v alobalu.
Roztopíme gril na cca 180C. a lososa dáme na prkýnku na rošt. Přiklopíme gril a necháme asi 30minut podle velikosti ryby. Je luxusní, šťavnatý s báječnou příchutí lehce uzené ryby, u nás jednoznačně hit tohoto léta :-) K tomu nejčastěji brambory pečené v alobalu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petttra
(upraveno)
14. 7. 2013, 16:48
to vypadá nádherně
SarinaK
(upraveno)
14. 7. 2013, 18:39
@petttra
To zbylo než jsem došla pro foťák je to ˇvýborné